Ugrás a tartalomra
koki_hero.jpg

TISZTA TUDOMÁNY...


Kutatóközpont belsőépítészeti tervezése

2018 / Belsőépítészet / Középület

Belsőépítész: 
Csavarga Rózsa, Török Szabolcs Bence
Munkatársak: 
Poros Tamás Gábor, Tószegi Károly

Az egyik legjelentősebb megvalósítás alatt álló tervezési referenciánk a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet új szárnyának belső téri tervezése. A feladat kihívása megtalálni azt a tiszta és innovatív karaktert, amely méltóképpen fogadja be a világhírű kutatóintézetet. A belső téri környezet egynemű, részleteiben következetes és kidolgozott téri világot teremt, mely az itt folyó munka professzionális szintjét igyekszik szimbolizálni és támogatni.

Az Intézetet 1952-ben alapították azzal a céllal, hogy egy átfogó tudományterület, az orvosbiológia terén folytasson magas színvonalú kutatómunkát. Ma az egyetlen kizárólag orvostudományi kutatást folytató kutató intézmény Magyarországon. Az utóbbi 15 évben Magyarország idegtudományi központjává fejlődött és ma már Közép-Európa vezető idegtudományi kutatóintézeteként tartják számon.

Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

 

A természetes fa felületek és az üveg kombinációja egységben egyszerre otthonos, ugyanakkor nagyvonalú tereket hoz létre. A korszerű világítási, gépészeti, audiovizuális és épületinformatikai rendszerek teljesen integráltan kerülnek elhelyezésre, így a tér steril, rendezett és ergonomikus összképet sugároz.  

A kutatóintézetek irodái és laborterei mellett helyet kapnak oktatási és közösségi terek is az épületben. A rugalmasan alakítható előadóterek egyszerre a belső rendezvények alkalmas színterei, de ugyanúgy külső konferenciák és összejövetelek megtartására is alkalmasak.