Ugrás a tartalomra
zen_hero.jpg

MAGYAR ZENE HÁZA


Budapest, Városliget

Belsőépítészet / Középület / Kivitelezés alatt

Vezető tervező: 
Sou Fujimoto
Magyarországi tervező partnere: 
M-Teampannon
Magyarországi belsőépítész partner: 
Csavarga Rózsa, Török Szabolcs Bence

 Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy belsőépítész tervezői magyar partnerként részesei lehetünk a Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza megvalósításának.

 

A Magyar Zene Háza méltán pályázik Budapest új, ikonikus épületének címére. Sou Fujimoto, sztárépítész egy modern, extravagáns házat álmodott meg a zenének. Az épület tervezésekor a természetből és a zenéből egyaránt gyűjtött inspirációt. A két forrás a japán tervező által megálmodott ház részleteiben is jól észrevehető: az épület jellegzetes lebegő tetejét például a hang rezgésének vizuális képe, a hullám ihlette, de Fujimoto nagy hangsúlyt fektetett a természet és az épített környezet kapcsolatára is. A végeredmény pedig egy könnyed, légies, nyitott és átjárható, a legapróbb részletekig átgondolt, harmonikus épület lesz. 

A „Világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának megmérettetésén, az amerikai Music Cities Awardson

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Magyar Zene Háza - Városliget Zrt.
Forrás: Magyar Zene Háza - Városliget Zrt.

 

The building is intended to celebrate the country's rich musical traditions, but also serves to lure park visitors into the public facilities at ground level, where a largely translucent design helps erode the distinction between inside and out.

CNN styleThe transformative buildings set to shape the world in 2021

Európa legjobb középülete díját nyerte el a Magyar Zene Háza épülete az ingatlanszakma egyik legnagyobb, legrangosabb, széles körben jegyzett elismerésén, a 26 éve megrendezésre kerülő International Property Awards-on.

Liget Budapest

Forrás: Magyar Zene Háza - Városliget Zrt.