Ugrás a tartalomra
_debrecen_városháza_hero.jpg

EGY TÖRTÉNELMI BELSŐ ÚJ KÖNTÖSE


Régi városháza műemléki rekonstrukciója, Debrecen

2016 / Belsőépítészet

Belsőépítész: 
Csavarga Rózsa, Török Szabolcs Bence

A debreceni régi városháza a megyeszékhely egyik legpatinásabb és történetének legfontosabb igazgatási színhelye. A városháza központi díszterme a képviselő testületi ülésterem, melynek megújítására meghívásos belsőépítészeti ötletpályázatot hirdettek. Erre a tervezési feladatra készített javaslatunk a tervpályázaton első helyezést ért el és elnyerte a továbbtervezés lehetőségét.

Az átalakítás a tér eredeti értékeinek megőrzése mellett egységes összhatást kapott, kiegészülve professzionális technikai eszközökkel és a XXI. század adta használati kényelemmel. A bekerült bútorozás és világítás egyszerűsége szintén az egyensúlyt és harmóniát hivatott szolgálni.

A kialakításnál figyelembe vettük a terem fő használatának audiovizuális, akusztikai, tárolási és térhasználati igényeit. A teremben a terven jelölt képviselőtestületi működés képezi az optimalizálás alapját. A meglévő, szögben-törő elrendezés helyett a javasolt ívelt bútorzat egyrészről egy optimális üléstermi használatot eredményez, másrészről egységes kinézetet kölcsönöz a képviselőtestületi asztalsoroknak.