Ugrás a tartalomra
_Orvosi rendelő - Újpalota_hero.jpg

BELSŐTÉRI MINŐSÉG A JÁRÓBETEG-ELLÁTÁSBAN


Orvosi rendelő belsőépítészeti átalakítása, Újpalota

2011 / Belsőépítészet / Középület / Megépült

Építészet: 
M-Teampannon
Fotó: 
Darabos György
Belsőépítészet: 
Csavarga Rózsa, Török Szabolcs Bence
Munkatárs: 
Koncz Péter

A rendelőintézeti belső hangulat meghatározza a szolgáltatás minőségét, az orvosok és a betegek közérzetét, ezért ezek a szempontok kiemelt szerepet kaptak a belsőépítészeti koncepció megfogalmazásában. A belső terek üde, energikus, ugyanakkor megnyugtató hangulatot kell hogy árasszanak, mely áramlás hat a betegek és az itt dolgozók közérzetére.

Szándékunk szerint a rendelőintézet színes és barátságos a gyermek és felnőtt betegek számára egyaránt. A várakozó és a gyógyítási területek alapszíne világos, önmagában mintás felülete összefogja a különböző funkciókat. A falak és a mobíliák egyaránt színesek. Az áttetsző színezett üvegajtók és a grafikával laminált üvegfelületek színharmóniában vannak egymással. Az edzett üvegfelületek tisztántarthatók, piszkolódás, mechanikai hatás ellen védettek. A legfontosabb szempont a bakteriális védelem, amelynek maximálisan megfelel.

A gyermekek számára olyan lehetőség is adódik, hogy az üvegfelületre rajzolhassanak a mögötte levő grafika segítségével, speciális íróeszközzel, amely madzagon felfüggeszthető.