Ugrás a tartalomra
elysium_hero

Az elittől a luxusig


Apartmanház belső terei a Rózsadombon

2020 / Belsőépítészet / Megépült

Generáltervező: 
CÉH Zrt. - Balogh Ferenc
Kivitelező: 
Market Zrt.
Belsőépítészet: 
Csavarga Rózsa, Török Szabolcs Bence
Munkatársak: 
Tószegi Károly, Szentpéteri András, Simon Rita, Vági Bence
Fotó: 
Bujnovszky Tamás

Megtisztelő és kihívásokkal teli tervezési munkánk a Rózsadombon található hajdani SZOT szálló megújítása, ahol a belső térek komplett megalkotása volt irodánk feladata Csavarga Rózsa és Török Szabolcs Bence vezetésével.

Az első két szint vizuálisan is összefonódik, egy különálló egységet alkot, amit a déli oldalon egy impozáns aula indít. A belső térben az anyagok kiválasztásának vezérelve a klasszikus elegancia és harmónia megidézése és megteremtése volt, melyben a téri egységen túl az extra nívó az alkalmazott megoldások mögötti legmagasabb szintű szakipari és iparművészeti mesterségbeli tudás által fejeződik ki.

Octogon2020/8. 164.

 

a luxus társasházhoz méltó színvonalat a belső terekben nem a részletgazdagság, nem a bármikor cserélhető dekoráció, hanem a természetes anyagok sajátos, gazdag asszociációkat keltő esztétikuma hordozza.

Magyar Építőművészet2020

Visszafogott, mégis érezhetően gazdag elegancia várja a belépőt, akárcsak egy szálloda halljában. Itt válik ketté a nyilvánosság és a lakók privát tere. Az innen elérhető öt lépcsőházba már csak a meghívott vendégek léphetnek, az épület földszintjén végigfutó hosszú folyosóról nyíló masszázsszobák, uszoda, szaunák és egyéb kényelmi helyiségek viszont csak a lakók komfortját szolgálják.

Octogon2020/8. 164.

A megalkotott wellness eleganciájának az a kulcsa, hogy a kifinomult részletképzés, téri nagyvonalúság és egyneműség tervezői szándéka találkozik az alkalmazott anyagokból és méretekből adódó extra kihívással.