Ugrás a tartalomra
Lepke_009.jpg

LAKÓTEREK exkluzív belsőépítészete


Ha valóban a különlegesre van szüksége...

A luxus igényszintű belső terek minőségfogalmai - már csak sokféleségük okán is - nehezen sűríthetőek össze rövid definíciókba. Az ilyen jellegű terek megvalósulását tervezői oldalról mindenekelőtt a tervezői hitvallás és elhivatottság, az ehhez szükséges szakmai ismeret és a megvalósulási folyamatot átható különleges légkör jellemzi az alábbiak szerint.

Az alkotás, az otthonteremtés, a minőségi, egyedi terek létrehozása műfajából adódóan ünnep, ezáltal különleges és kitüntetett időszak az életben.

Örömforrás, mely a különböző érdekeltek, szereplők egy cél érdekében történő közös gondolkodásából származik és együttes erőfeszítése által jön létre. A magas igényszintű belső terek létrehozásakor fontos, hogy minden érintett – legyen az tervező, megrendelő, kivitelező, vagy forgalmazó szívügyének tekintse a megvalósítani kívánt teret.

 

A tervezési programra adott válasz minden esetben egyedi és komplex, ez általában értelemszerűen adódik a terekben rejlő kihívásokból és igényekből. A tervezést minden esetben alapos kutatómunka és elmélyülés kíséri, melyben a sarokpontok, a felhasznált analógiák és előképek használata és bemutatása a tervezési módszer része. Az ilyen terekben az esztétikai, ergonómiai és funkcionális szempontok egyaránt érvényesülnek. 

A tervezés minden esetben túlmutat a lakberendezői szerepkörön, a munkát összetett téralkotás jellemzi. Az összetettségnek több dimenziója van, melyek fő pillérei a megrendelői igények, a különféle adottságok, a rendeltetés jellege, és persze az ezekből merítő belsőépítészeti koncepció.

A belső terek tervezése speciális szakértelmet igényel, mely elsősorban összetett téri gondolkodásból, anyagismeretből és az alkalmazott szakágak tudásából táplálkozik. A tervező ismeri a bútorasztalos, ötvös, kárpitos, lakatos, burkoló, kőfaragó stb. mesterségek fogásait, és képességbeli korlátait. Ismeri a kapcsolódó termék forgalmazókat és az általuk forgalmazott kínálat spektrumát, ismeri a kivitelezői kört és az elérhető kivitelezői minőség szinteket és mindemellett hisz az iparművészeti alkotás erejében és értékében.

A tervező törekszik a legfejlettebb technológiák alkalmazására (pl.: gépészet, épületvillamosság, audiovizuális elemek, vagyon és tűzbiztonság, akusztika stb. tekintetében), de ezen elemeket ár-érték arányban és a térbeli megjelenés szempontjából nem értékeli túl, általános cél minden szükségszerű elem elrejtése és koncepcionális integrációja. A terek fontos része a fény milyensége: a megvilágítás módja, minősége, és technikai jellemzői (színhőmérséklet, színvisszaadás) mind hozzájárulnak a megfelelő térélmény és térhasználat létrejöttéhez.

 

Az exclusive belső terek létrehozása kiforrott szakértelmen alapul, mely az alkalmazott drága anyagokkal és költséges technológiákkal magabiztosan bánik. A folyamatot ugyanakkor sokszor jellemzi a kísérletezés, új kreatív ötletek alkalmazása, egyedi bútorok és részletek megalkotása, melyek előzetes tesztelése, fejlesztése és kivitelezés alatti nyomon követése a folyamat elengedhetetlen részei. Az elvárható minőség emellett kísérleti makettekkel, gyártmánytervek ellenőrzésével, mintaelemek és - felületek gyártásával, összehasonlításával és mindenekelőtt a kivitelezők gondos kiválasztásával és ellenőrzésével biztosítható.

Rábízná belső tereinek tervezését a szakértelmünkre? Forduljon hozzánk bizalommal!