Ugrás a tartalomra
_MTA Kutató Irodaház_6.MTA lépcső részlet.jpg

IRODATEREK TERVEZÉSE prémium szolgáltatásokkal


Vállalatunk tevékenységének jelentős szeletét képezi az irodaházak, irodaterek és munkahelyek komplex belsőépítészeti tervezése.

Kiterjedt – közületi, kereskedelmi és lakóterek tervezésében kialakított – portfóliónk mellett jelentős tervezői tapasztalatunk van magas minőségű irodaterek kialakításában, műemléki épületek belső és külső átalakításának tervezésében, az ehhez szükséges egyeztetési és engedélyezési folyamatok lebonyolításában.

Szolgáltatásainkkal minden léptékben és bármely projektfázishoz készülő tervdokumentációk készítésében állunk az ügyfeleink rendelkezésére, a koncepciótervektől a kivitelezési terveken és a megvalósítás hatékony támogatásán keresztül egészen a használatba vétel pillanatáig - és persze azon is túl...

Vállaltunk kiemelkedő pozíciót vívott ki az irodatervezés piacán, melyet több szakmai díj és eredmény is mutat. A példa kedvéért a Wáberer International szállítmányozási nagyvállalat számára tervezett vezetőségi irodája az Év irodája díjat nyerte, a SKANSKA számára tervezett irodaház belső téri installációja legutóbb a Fény mestere Borz Kováts Sándor díjat nyert el.

Ingatlanfejlesztők számára megalkotott iroda-projektek, több akadémiai kutatóközpont, városháza, nagykövetség, kisebb-nagyobb design-irodatér és cégközpont belső téri tervezése során minden esetben fontos szerepet kapott az irodatereket használó szervezetek kultúrájának, víziójának átérzése, értékeinek és szellemiségének megőrzése és kifejezése. Tervezési módszertanunkban a használhatóság és az esztétikum mellett egyaránt nagy szerepet kap az időálló design és az újszerű, innovatív karakter. Törekszünk arra, hogy munkánk eredménye minden esetben különleges és személyre szabott legyen, és maximálisan kielégítse ügyfelünk elvárásait.

A tervezői szolgáltatásainkkal igény esetén az első álom megszületésétől a kulcs átadásáig jelen vagyunk, többek között az alábbi szolgáltatásokkal. 

 

 • Komplett tervezői fővállalkozói feladatok, generáltervezés

Tapasztalt kollégáinkra és összeszokott társtervezői hálózatunkra támaszkodva rendszeresen vállalunk generáltervezői feladatokat. Előnyünk, hogy ezen épületek világának teljes spektrumát, a külső megjelenéstől a belsőépítészeti részletekig és bútortervekig  lefedjük maximális szakértelemmel. Alapos műszaki, gazdasági, piaci ismeretünk és tapasztalatunk már a tervezés során lehetővé teszi a kivitelezési ütemezés és költségek előzetes meghatározását.

 

 • Tervezési konzultáció, szaktanácsadás

Előzetes tervezési, műszaki vagy befektetési tanácsadás irodánkban vagy külső helyszínen.

 

 • Műszaki audit, due diligence, döntés-előkészítő anyagok készítése

új irodatérbe való költözést vagy a meglévő iroda átalakítását, bővítését összetett döntési folyamat előzi meg. Ilyen esetben nem csak egy új helyszín térbeli, gazdasági és műszaki lehetőségeit és kockázatait kell mérlegelni, de a jelenlegi munkakörnyezet műszaki adottságait, a bútorozás és a felszereltség alkalmasságát, a szolgáltatások minőségét, sőt meglévő korlátait, problémáit egyaránt. 

Ügyfeleinknek a kezdeti lépésektől fogva kínálunk szakmai tanácsadást és útmutatást a meglévő adottságok feltérképezésében, egy új helyszín komplex értékelésében, egy változás műszaki és arculati céljainak meghatározásában. Elsődleges szempont, hogy ügyfeleink céljaikat a legkisebb kockázat mellett a legnagyobb megtérüléssel és megelégedettséggel tudják megvalósítani.

 

 • Belsőépítészeti koncepció és vázlattervek készítése, space planning

A bútorozásban és bútortervezésben megszerzett tapasztalattal és téralkotási  szakértelemmel vállaljuk elrendezési vázlattervek és design-koncepciótervek készítését ügyfeleink számára  Tervezési módszertanunkban kiemelt szerepet kap az ergonómia, a funkcionalitás és az anyagminőségi szempontok. Arra törekszünk, hogy mind a rendeltetés, mind a helykihasználás szempontjából, mind pedig arculati és környezetpszichológiai szempontokat figyelembe véve optimális megoldás szülessen, ezáltal az adott szervezetnek a legmegfelelőbb elrendezést tudjuk megalkotni.  Terveinket minden esetben kiegészítjük a vizualizáció legfejlettebb eszközeivel és háromdimenziós modellezéssel. Az elképzeléseket igény esetén fotórealisztikus látványtervek bejárható térmodellek, 3D szemüveges, VR (virtual reality) prezentáció, méretarányos valódi makett segítségével mutatjuk be.

 

 • Belsőépítészeti tervezés minden projektfázisban, kiviteli tervezés

A tervezői koncepció szerint elkészített kivitelezési tervdokumentáció az egyik legfontosabb biztosítéka a kivitelezési minőségnek és a megrendelői érdekérvényesítés elsődleges eszköze a kivitelezővel szemben. Hiszünk abban, hogy épületszerkezeti szakértő bevonásával készült kiviteli tervek teremtik meg az alapot a naprakész technológiákat használó, gazdaságos, ugyanakkor magas minőségű kivitelezés számára.

 

 • Építészeti tervezés és kapcsolódó szakági tervezés irányítása

(épületvillamosság, épületgépészet, tartószerkezet, tűzvédelem, akusztika, stb.) Technológiai tervezés irányítása (konyha, ipari technológia tervezés, tiszta terek, stb.) 
Munkáink során kiterjedt partnerhálózattal és összeszokott társtervezői gárdával dolgozunk.

 

 • Hatósági engedélyezési adminisztáció

Az elfogadott tervek alapján a mindenkori szabályozásnak és hatósági elvárásoknak megfelelő engedélyezési, jóváhagyási tervek készítése nagy szakértelemmel, hatósági ügyintézéssel és érdekképviselettel

 

 • Bútortender és egyedi bútorok tervezése

Az irodaterek talán legfontosabb kellékei a térben elhelyezett bútorok, kiváltképp most amikor a legkülönfélébb munkamódszerek és térhasználati megoldások számtalan kihívás elé állítja a vállalatot a bútorozás koncepciójának kialakításakor. Naprakész piaci ismeretünknek, kiterjedt beszállítói és kivitelezői kapcsolatrendszerünknek és bútortervezési tapasztalatunknak köszönhetően hatékonyan tudjuk segíteni ügyfeleinket. Legyen szó az igényeihez legjobban illeszkedő tartós és minőségi mobiliák beszerzéséről, vagy személyre szabott, beépített bútorok, térelválasztók tervezéséről, gondosodunk az optimális feltételekről és megoldásokról. Szolgáltatásaink közé tartozik a bútortender kiírások, konszignációk és tervek összeállítása, a kapott ajánlatok kiértékelése és összehasonlítása, valamint az ártárgyalásokon a szükséges műszaki támogatás biztosítása.

 • Költségbecslések, költségvetési kiírások készítése, költségkontroll

 

 • Kivitelező versenyeztetése, kiválasztásában történő segítségnyújtás, referenciák értékelése

 

 • Tervezői művezetés, és gyártmánytervi ellenőrzés

 

 • Mintáztatás, anyagok- felületek kiválasztásában való közreműködés

 

 • Épületfelmérés, megvalósíthatósági tanulmányok készítése

 

 • Környezettudatos tervezés
  LEED/BREEAM/WELL BUILDING rendszerek szerinti tervezés és szolgáltatások
   

Forduljon hozzánk bizalommal!